Homemade Stockholm

Aubergineröra (Baba ganoush)

2 kommentarer

Jag älskar meze mat med massa plock och röror. Aburgineröran eller Baba Ganoush som det egentligen heter upptäckte jag på Babel deli som ligger i området där jag jobbar. Här kan man plocka ihop sin egen Meze tallrik och välja bland massa olika röror och just denna röran var jag tvungen att försöka göra själv och resultaten blev…

Ingredieser till ca 4 port:

• 2 auberginer, ca 500 g
• 1 tsk salt
• rapsolja eller olivolja
• 1 dl turkisk meze matyoghurt
• 0,5 dl tahini (eller efter smak)
• 1 pressad vitlöksklyfta
• 1 krm mald spiskummin
• 1 krm svartpeppar
• 1 krm mald koriander
• 1 krm paprikakrydda
• valnötter
• vitpeppar

Skiva auberginen och stek i rapsolja och lite salt i en stekpanna, ca 3 min på varje sida.  Låt auberginen svalna. Mixa sen alla ingredienserna till en röra i matberedare, lägg i nötterna sist så de fortfarande är lite bitar. Garnera med en valnöt och t.ex. färsk basilika eller koriander. Har du inte alla kryddorna hemma så är det inte hela världen utan krydda med det du tycker blir gott. 🙂 Servera till vad som helst egentligen, kött, kyckling, sallad eller bara som en dipp med några kex!

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

2 thoughts on “Aubergineröra (Baba ganoush)

  1. Wonderful site. Lots of useful info here. I am sending it to some friends ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks on your effort!|

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s