Homemade Stockholm

Höstiga chévrefikon

Lämna en kommentar

Fikon

Höstens fina färgen är värda att plocka in och blir fint till dukning. Här har jag gratinerat fikon i ugnen med chévreost och honung. Lätt som en plätt och jättegott!

Ingredienser 2 pers:
• 4 färska fikon
• ca 80g chévreost
• honung att ringla över
• ev rosmarin

Sätt ugnen på 175 grader.
Skär fikonen i ett kryss så att du kan stoppa ner en ca 1,5 cm tjock skiva ost. Ringla över önskad mängd honung och ställ på en ugnssäker form i ugnen i ca 5 min, eller tills fikonen blivit mjuka och osten smält. Garnera med lite rosmarin och servera med t.ex. lite aubergineröra och kex som på nedersta bilden!

Fikon med honung och chévre

Fikon på träbräda

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s