Homemade Stockholm

Hjärtformade kardemummascones!

2 kommentarer

scones-kardemumma-brunch-frukost

scones-kardemumma-brunch-frukost

Scones brukar jag baka då och då på helgerna när jag har tid för långfrukost, jag brukar göra lite olika, ibland grova, ibland med citronsmak, eller lyxa med chokladscones! Men i helgen blev det halvgrova scones med min älsklingskrydda kardemumma i! Frukost är för övrigt mitt favoritmål på dagen, älskart…förutom fika då! 😉

Ingredienser till två personer:
2 dl vetemjöl
1,5 dl grovt rågmjöl eller grahamsmjöl
1/4 tsk salt
3/4 tsk bakpulver
0,5 tsk mortlade kardemummakärnor
1 msk råsocker
60 g smör
1 ägg
1 dl mjölk eller filmjölk
mandelspån till garnering

Sätt ugnen på 250 grader
1. Blanda mjölsorterna med salt, bakpulver, mortlade kardemummakärnor och socker i en bunke.
2. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
3. Vispa ihop ägget lite och häll ena halvan i t.ex. en kopp som du sen använder för pensling. Vispa ihop den andra halvan med mjölken och blanda med smör-mjölblandningen.
4. Platta ut degen så den är 3 cm tjock och använd en hjärtform att trycka ut sconsen med (eller forma till runda scones). Placera på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Pensla med ägg och strö över lite råsocker och mandelflarn. Grädda sen gyllene i 10 minuter. Servera med t.ex. smör, philadelphia, marmelad och ost.

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

2 thoughts on “Hjärtformade kardemummascones!

  1. Hej, afternoon tea är en favorit och då måste det ju vara scones!
    Skall testa ditt recept, lyxigt med mandelspån, det har jag aldrig provat.
    Ursula

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s