Homemade Stockholm

Snabbt och enkelt surdegsbröd!

Lämna en kommentar

surdegsbröd bread lättbakat bröd easy baked gott bröd

Ibland är det skönt när man inte behöver göra allt från grunden utan får lite hjälp med förarbetet, här är ett relativt snabbt recept på ett surdegsbröd med nötter och frukt.
Jag fick en brödmix på surdegsbröd av matredaktören på jobbet att provbaka. Det blir ju inte riktigt samma resultat som om man gör egen surdeg, men klart godkänt ändå. Jag la till lite nötter  och torkad frukt  för att få lite mer smaksättning. Det blev ett gott smakrikt frukt-och nötbröd med fin yta och var enkelt att baka.

Ingredienser:
1 paket surdegsbrödsmix
50 g jäst
2 msk olja eller smält smör
2 dl valfria nötter, jag hade valnötter
2 dl torkade aprikoser, grovt hackade 

Följ anvisningarna på förpackningen och knåda i nötterna och frukten innan första jäsningen. Surdegsmixen ger två surdegsbrödbröd och har en total jästid på 1,5 timma. Du kan variera på flera olika sätt med t.ex. frukt, brödkryddor eller rosmarin.

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s