Homemade Stockholm

Hallonsorbet med citron!

1 kommentar

hallonsorbet hallon enkel snabb glass

hallonsorbet hallon enkel snabb glass

Jag har nu köpt en riktig glassmaskin!! Lyckan är total i mitt kök, oj vad jag skall göra hemmagjord glass i sommar! Jag började med att göra den här hallonsorben med citron som är en kär favorit.
Det går ganska snabbt att göra och är inte krångligt någonstans, nästan hälsosam är den också med alla hallon i 😉 Den är god att äta som den är eller med en riktigt chokladig chokladkaka!

Ingredienser:
4 dl tinade frysta hallon (eller färska)
1 dl vatten
1, 25 dl socker
saften från en citron
mynta, efter smak jag hade ca en halv kruka.
1 äggvita

Koka upp hallon, vatten, mynta och socker. Låt svalna och mixa. Blanda i citronsaften och smaka av. Vispa äggvitan till ett hårt fluff, häll i hallonblandningen och rör runt tills allt är blandat. Kör i glassmaskinen i ca 20 min, håll koll då tiden kan variera. Om du inte har glasmaskin kan du låta den stå i frysen i 30 min, ta ut och röra runt lite och sen låta den stå i frysen någon timma till.

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

En tanke på “Hallonsorbet med citron!

  1. Ping: Veckans blogg: Homemade Stockholm - Robbans bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s