Homemade Stockholm

Improviserad hallonpaj!

Lämna en kommentar

hallonpaj-smulpaj-citronpaj-snabbpaj
snabb-hallon-citron-paj-hallonpaj-citronpaj-smulpaj

Mera hallon på bloggen! Som ni kanske förstått vid det här lagret är jag en stort fan av hallon! Man slänger snabbt ihop en paj när som helst om man har lite söt smördeg förberedd hemma! Jag improviserade den här pajen i dagarna och har därför inga exakta mått på den, men det är bara att köra på som man tycker.

Jag gjorde så här:
Klä en pajform med smördeg, täck med hallon, riv över lite citronskal och pressa över lite citronsaft, pudra över lite maizena, ca 0,5 msk till en mindre form. Blanda, havregryn, smör, brunt farinsocker, lite sirap och hackad mandel i en kastrull och värm ihop, fördela över pajen och grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter eller tills den fått fin färg. klart! Servera med t.ex. vaniljglass eller vaniljsås och lite citronmeliss.

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s