Homemade Stockholm

Citron-yoghurtglass!

1 kommentar

yoghurtglass recept

yoghurtglass recept lättglass

yoghurtglass lätt glassmaskin

Jag ville göra en lite lättare glass som skulle kännas fräsch i sommarvärmen och det blev en citron-yoghurtglass! Jag använde glassmaskin och tror att yoghurtglassen lätt kan bli isig utan.

Ingredienser:
0,5 l turkisk yoghurt 10%
1 msk rivet skal från 1/5 citron och 1 lime
1 dl pressad citronjuice och limejuice
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser till yoghurtglassen och kör i glassmaskin till det blir en krämig glass (ca 20-30 min), servera direkt eller ställ i frysen tills det blivit ”hårdare”. Smula gärna lite digestive eller annan kaka över vid servering, blir jättegott!

lättglass yoghurt citron

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

One thought on “Citron-yoghurtglass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s