Homemade Stockholm

Hallon- och blåbärsgrottor!

Lämna en kommentar

hallongrottor snabbahallongrotta recept godaste

Hallongrottor är en klassiker som nog kommer bakas för all framtid! och varför inte när de är så enkla att baka och fantastiskt goda. Perfekta att slänga ihop till en eftermiddagsfika! Till mina hallongrottor använde jag hallon-och rabarbersylt till hälften och blåbärssylt till resten. Ta den sylt du har hemma eller din favorit! Oj tänk vad gott att göra med t.ex hjortronsylt till vintern…!

Ingredienser till ca 16 hallongrottor:
• 125 gram rumstempererat smör
• 1 dl strösocker
• 3/4 msk vaniljsocker
• 0,5 tsk bakpulver
• 4 dl vetemjöl
• 1 ägg

Fyllning:
• Valfri sylt

Värm ugnen til 180 grader. Blanda alla ingredienserna i en bunke till en jämn massa eller använd matberedare. Rulla ihop till en 4 cm tjock rulle och dela till 16 bitar. Rulla till bollar eller lägg i kakformar. Gör ett hål i varje kaka och fyll med sylt. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills de fått lite färg om du har elugn, mina blev lite bleka i min gasugn…  

hallongrottor bästa

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s