Homemade Stockholm

Chokladfestivalen & Bloggduellen 2013!

Lämna en kommentar

Vilken fantastiskt underbar Helg! Och det säger ju säg självt om man håller till på Chokladfestivalen!
Dessertmästaren Josefine Bauman och jag var ett lag i Bloggduellen och vi var supertaggade! Jag var jättenervös som varken tävlat i bakning innan eller bakat inför inför publik. Men som bilderna visar blev jag superfokuserad och jag älskade det, vill tävla mer!
Jag och Josefine gjorde en coupe med en kladdig chokladcupcake i botten sen hallonsorbét, chokladsåsripplad vaniljglass varvat med kanderade mandlar, toppat med en chokladkladskruv. Tyvärr så han jag inte ta en bild innan allt skulle serveras men den kan skymtas på vissa bilder (Tack Christel Norberg som omtänksamt tog bilder med sin mobilkamera). Vi gjorde även en hallonpralin på färska hallon som Josefine så fint toppade med en chokladfjäder (syns stort överst på bilden nedan). Pralinen vann över de andra och det kanske inte var så konstigt då vi faktiskt var Team Pralin och Josefine jobbar på Chokladfabriken till vardags. Resultatet av vår coupe och pralinen blev iaf att vi kom på delad andra plats i heatet och gick då inte vidare till finalen. Juryn bestod av både bakproffs som Roy Fares och av publiken som fick rösta. Van hela tävlingen gjorde Lee Newby och bloggaren Frida Ljungberg, Miss Candy Kane! Med en dessert som innehöll bl.a. brownie, äpple-tarte tatin, sabletsmulor, kolasås, vit chokladsorbét och glass! Grymt! Stort grattis till er!

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s