Homemade Stockholm

Fikon- och chevretoast

2 kommentarer

chevre toast fikon

Fikon är så vackra att man vill använda dom till allt man äter! Här gjorde jag en toast på chevre, fikon, honung och creme balsamico. Vad man har för bröd spelar mindre roll, ta något du tycker är gott. Jag tror att ciabatta skulle vara grymt till också, eller valnötsbröd. Har man lite valnötter, pinjenötter eller färsk rosmarin hemma är det jättegott att slänga på också! Jag hade bara mynta så så blev det den här gången.

Ingredienser till två toast:
2 bröd av valfri sort
2 fikon
100 g chevre
honung
baksamico
(valnötter, pinjenötter, rosmarin, mynta)

Så här gör du chevretoasten:
Rosta bröden lätt, lägg på fikon, chevren och ev nötter. Ringla över honung.
Värm högt upp i ugnen i ett par min tills osten smält lagom. Ringla sen över balsamicon. Om du har elugn kan du använda grillfunktionen så får du fin färg också! Själv får jag en blek toast i min gasugn…men jag gillar den ändå ; )

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

2 thoughts on “Fikon- och chevretoast

  1. Jag använder också fikon till allt jag äter nu. Det blir så gott med ost och nötter i både macka och sallader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s