Homemade Stockholm

Grova julfrallor!

Lämna en kommentar

grova frallor

I dessa frallor har jag stoppat i massa gott och nyttigt! Att jag kallar dom julfrallor är för att det är fikon och valnötter i som ju är juligt! Men jag kommer baka dem året runt för de blev riktigt goda! Kan vara de godaste frallorna jag bakat! Och här nedan hittar ni receptet, varsågoda!

Recept grova frallor:
200 g fikon
100 g aprikoser (torkade ekologiska)
1/2 dl gojibär
1 dl krossade linfrön
2 dl grovt rågmjöl
3 dl vatten
35 g jäst
0,5 dl kallt vatten
1 tsk salt
100 g valnötter, hackade
6 dl vetemjöl

Skär bort den hårda knoppen på fikonen och dela dem i mindre bitar. Dela även de torkade aprikoserna i bitar.
Lägg fikon, aprikoser, gojibär, linfrö och rågmjöl i en degbunke. koka upp vatten och höll över och blanda väl.
Låt degen svalna till 40 grader. Blanda ut jästen med kallt vatten och häll över i degbunken tillsammans med salt och hackade valnötter. Tillsätt vetemjöl men spar en halv dl. Arbeta degen 5 min i maskin och låt jäsa 1 timme under bakduk.
Lägg lite mjöl på bänken och knåda degen till en längd, dela till 12 bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt, strö lite mjöl över och låt jäsa i ca 45 min under bakduk.
Grädda plåten mitt i ugnen i 12-15 min på 225 grader. Låt svalna på galler. Jättegott med smör och ost på, eller philadelphia! Till julbordet eller till en soppa!

grovt bröd frallor

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s