Homemade Stockholm

Saffranglass

4 kommentarer

saffron icecream saffransglass

Något av det viktigaste på julafton för mig har konstigt nog blivit glass, och jag vet att det samma gäller för min storasyster. Hos min farfar, som vi alltid var hos på julafton när vi var små, serverades det alltid hemgjord glass. Vanilj- och chokladglass fanns alltid på bordet tillsammans med alla andra hundra kakor, tårtor och bakverk som bakats när det vad dags för dessert. Jag kan verkligen minnas det som ett oändligt stort dessertbord. Kanske var det då jag sakta började älska allt som har med bakverk och maffiga bakverk att göra! Den här glassen kommer jag försöka få på julbordet i år! saffransälskare som jag är! Och jo den blir så gul som på bilden ; )

Saffransglass 6 port:
0,5 gram saffran
0,5 tsk kardemummakärnor
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
6 st äggulor
1 dl strösocker
0,5 dl flytande honung

Lite rivet apelsinskal

Mortla kardemummakärnorna, mortla sen tillsammans med saffran och en nypa socker. Lägg det i en kastrull. Häll på mjölk, grädde och koka upp under omrörning.
Vispa äggulor, socker och honung och häll i den varma blandningen.
Sjud under omrörning tills den blir lite trögflytande. Låt den sen svalna helt.
Om du har glassmaskin kör du den i den tills den är en tjock glass. använder du frys skall du röra om i glassen var 30 minut tills glassen blivit krämig.
Servera som glassen är eller riv lite apelsinskal över.

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

4 thoughts on “Saffranglass

  1. Saffransglass är en av mina favoritsmaker när det kommer till glass, och allt annat också! Första gången jag smakade saffransglass blev jag helt förvirrad men överlycklig för den var och är så god!

  2. Åh saffransglass som är så gott! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s