Homemade Stockholm

Fröknäckebröd!

1 kommentar

fröknäckebröd

Fröknäckebröd är ju ingen nyhet men fortfarande lika gott, nyttigt och lätt att göra.  Här hade jag också hirsfrön som jag tjatade om i förra inlägget ; ) Det blev supergott. Älskar fröknäckebröd med philadelphia på! Det passar även perfekt till ostbricka. Tänk med lite brieost och en lyxig marmelad på! Mmm mm mm! Dessutom stoppade jag ner lite hamparotein och maca för att göra det till ett superknäcke! Men dessa kan uteslutas också. Hamparotein är jätteproteinrikt och innerhåller hela 50% protein, bra om man tränar eller bara behöver mer protein. Maca får man energi av och skall bli pigg! Kan ju behövas här i vintermörkret!

Fröknäckebröd recept:
3/4 havremjöl eller mandelmjöl
3/4 solrosfrön
3/4 sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl hirsfrön
0,5 dl pumpafrön
1-2 msk hampaprotein (kan uteslutas)
2 tsk maca (kan uteslutas)
1/5 tsk salt
1/2 dl rapsolja eller kokosolja
2 dl kokandevatten

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser och sen resten. Blanda ordentligt och låt den stå i några minuter så den inte är rinnande. Den skall liksom suga upp vätskan, runt linfröna kommer det bildas en lite geléaktig hinna.
2. Kavla eller tryck sen ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt. Det är gott om knäcket blir tunt men blir då också väldigt skört. 2-3 millimeter tjockt bör det vara iaf.
3. Grädda sen i mitten av ugnen i 60-75 min, beroende på hur tjockt du gör det. Håll lite koll. Låt sen svalan, då stelnar det mer så ingen panik om det fått färg men inte är helt knäckigt. Bryt sen i bitar.  easy peasy!

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

One thought on “Fröknäckebröd!

  1. Dom var himmelskt goda! Särskilt så som vi åt dem med ost och till sallad. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s