Homemade Stockholm

Strömming på Bakfickan och Leva Kungslador på Gotland

Lämna en kommentar

 

Innan jag flyttade från Göteborg till Stockholm har Gotland känts så långt borta. Men  märkte att nu i Stockholm är det bara ett pendeltåg och en båt bort! Jag och min vän Michelle tog våra cyklar och åkte dit två dagar! Jag gillar verkligen Visby! Så otrtoligt mysigt och gulligt överallt och massa små butiker och fik. För att inte tala om alla rosor!! Vi åt den mest underbara strömmingen på bakfickan på stora torget. Är du i visby får du inte missa detta mysiga genuina ställe! Ett tips är dock att  ringa och boka bord.  
Jag handlade marmelader och gott te på butiken Idyllen och kan verkligen rekomendera blodapelsin teet som man även kunde göra jättegott iste på. Bara låta det dra i kallt vatten i ca 0,5 timma. Jag köpte även en god blåbär och kardemummamarmelad. Yes kardemumma ftw!!!   Vi cyklade till Leva kungslador som ligger bara någon kvart med cykel utanför visby. Här finns en fin butik som säljer allt från choklad till dörrknoppar allt av fin kvalite och äkta vara. Det finns också en fin resturang som serverar allt ekologiskt och du kan tom fika rawfoodtårta! Vilket jag gjorde där i gräset! En tur hit är verkligen befogat!   Innan du åker från Visby bör du ta en titt in i glassmagasinet som har 140 glassorter! Jag med beslutsångest fick problem… ; ) Där finns alla sorter, och deras egen glass! Ingen blir besviken!   Jag kommer åka tillbaka till Gotland och se mer så fort jag får chansen! Mysiga mysiga Gotland! choklad chokolat cykla gotland glass gotland glassmagasinet gotland leva ladgårdar gotland strand 2 gotland strand gotland utflykt leva ladugårdar gotland raw cake rasberry raw cake växthus ängsblommor gotland

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s