Homemade Stockholm

Pavlova på bryggan!

Lämna en kommentar

20140723-202342-73422734.jpg
Pavlova! Så somrigt och gott! Jag fyllde mina med kardemummagrädde, hallon och blåbär! Och var kan dom smaka bättre än på bryggan på landet! Lagom arbetsinsats i sommarvärmen är det också!

Pavlova 4 st mini:
2 äggvitor
1 dl strösocker
0,25 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk kardemumma kärnor, mortlade

Tillbehör:
Grädde/glass
Bär

Ställ ugnen på 110 grader.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Häll i sockret, lite i taget. Blanda i vinägern och kardemumman. Bred ut marängsmeten till 8-10 cm stora rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Gör små gropar i dem med baksidan en en sked där du kan lägga fyllningen sen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Låt svalna och fyll med vispad grädde och bär.
Eller med vaniljglass och hallon som jag gjorde till min morbror, kusin och bror dagen efter : )

20140723-210930-76170572.jpg

Annonser

Författare: Homemade Stockholm

Välkommen! I min blogg Homemade Stockholm vill jag dela med mig av mitt intresse för bakning. Här samlar jag mina favoritrecept, inspirerande bilder och shoppingtips till köket. Hoppas du finner inspiration! /Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s